FÖR DE STÖRRE SÄLLSKAPEN
Pris för menyn avgörs av val av varmrätt. Oavsett förrätt och dessert.
Vi serverar en enhetlig meny till hela sällskapet, vegetariskt exkluderat.
NAJADLAX LE ROUGE
Gravad och lättrökt Najadlax med len mandelpotatiskräm, kallrökt rapsolja, ramslök, löjrom och torkad kavring.
__________
CARPACCIO
Gravad carpaccio på skotsk höglandsentrecôte med sydfransk potatisaioli, krispig schalottenlök och pecorino.
__________
PARMESAN- OCH PERSILJEGRATINERAD VIT SPARRIS AAA
Smörig spenat och skummig hollandaisesås.
PANNSTEKT & UTSÅGAD - 520kr
Kotlett av isländsk lax på ben med hummerbearnaise, pommes frites, bakad tomatsallad och saffransaioli.
__________
- Din entrecôte serveras med kökets val av tillbehör.
HUSETS ENTRECÔTE - 580kr
Kött från svenska gårdar runt Dalsjöfors. En kviga med hög marmorering, typisk nötsmak och fint kött.
EKOLOGISKT FRÅN URUGUAY - 620kr
Sydamerikanskt gräskött, ett cowboy-kött från norra Uruguay. Hereford(ras) ungdjur från kviga och ungtjur, ungefär 6 till 8 veckor från slakt till din tallrik. En bra skiva mild entrecôte.
.
WAGYU +5/6 - 850kr
Det här är en skiva entrecôte av det omtalade sättet att föda upp köttdjur enligt en 2000 årig japansk tradition. Det kan av en del uppfattas som väldigt mört och kanske fett, medans den vane blundar, lutar sig tillbaka och njuter varje lättstekt tugga…
__________
UGNSBAKAD BLOMKÅL - 485kr
Med krämiga och skummiga blandade bönor, syrlig lök och tryffel.
BAKAD MÖRK CHOKLAD
Crust, citroncurd, italiensk maräng och hallon
.
RABARBERFEST
Inkokta vårrabarber med sockerkaka, frystorkade jordgubbar, vit choklad- müsli, torkad havre och rabarbersorbet
.
CREME BRÛLÉE
Smaksatt på klassiskt vis.