Hej. Jag heter Theo Stefanidis. Jag arbetar på Le Bar och på Le Rouge som sommelier. Min uppgift är att guide gästerna till bästa val av dryck. Jag ansvarar för inköp av vin och övrig dryck på dessa restauranger. Att köpa in vin är en konst i sig. Ibland anskaffar jag buteljer som inte är mogna att njuta, än. Jag måste redan i tidigt skede veta hur vinet utvecklas. Jag kan köpa in vin till en enkel penning, för att sedan låta vinet utveckla sin potential. Då kan jag erbjuda ett stort vin till prisvärd peng. Då ger jag gästen något extra, helt gratis.
Nyligen bytte vi menyn på Le Bar. Hela personalstyrkan var på plats för att prova de nya rätterna. Köket, med sina vita rockar, fina mössor hade gjort ett fantastiskt arbete.
Jag var nyfiken, eftersom jag visste att samtidigt som nyheterna på menyn skulle träda in, som en helt ny signatur för Le Bar - så hade jag bytt mesta av vinlistan klar. Resultatet av den nya menyn och min nya vinlista gick verkligen i hand i hand. Efter att ha provat igenom alla rätter så har jag matchat dryckerna fint till gastronomi.
Jag har arbetat på denna adress i mer än 3 år. Vi har fått nya ägare, som med kraft fortsätter där Melker och Daniel slutade. Nu är jag med på en ny resa med detta härliga gäng och dessa underbara krogar. Våra gäster är verkligen saliga efter besök hos oss..
Tänker lite på hur sniglarna serveras på Le Bar - med ett fantastiskt hav av smör och vitlök. Det första som kommer upp i mitt huvud, när jag tänker på vad man vill dricka till, är Sancerre, en klassisk Sauvignon Blanc från Loire. Skillnaden med den Sancerre vi har på listan, är allt annat än klassisk, det druvtypiska med tydlig smak och doft av svartavinbärsblad och krusbär har byts ut mot en svagare mer elegant doft av nässlor och citrus. Smaken har en ton av grapefrukt och vita vinbär. Tydlig syra för att möta att det fantastiska smöret som sniglarna kommer i. Här pratar vi magi!
Välkommen till mina domäner. Hugg gärna tag i mig. Jag är en nörd i vin. Jag guidar dig rätt, så höjer du smaken på både dryck och mat. Så är min vardag. Kul va?
Theo Stefanidis Sommelier ps