Menyer/Menus

En annorlunda jul / A different Christmas (30/11-22/12)

995/1195 sek

En annorlunda jul på Le Rouge! Vi bjuder in till havets julbord som ni avnjuter i serverad form. I röda rummet bjuder vi på underhållning, kabaré, DJs, och en julfest utan motsvarighet. I lilla matsalen har vi ingen underhållning och är en aning lugnare miljö än det som erbjuds i röda rummet. Köket öppnar kl. 18 och festen fortsätter fram till kl. 01, bokade bord behålls hela kvällen.

Servering ett/Serving one:
Löjromstoast, vispad smetana, hackad rödlök, dill och citron.
Bleak roe toast, whipped sour cream, chopped red onion, dill and lemon.

Servering två/Serving two:
Skaldjurssoppa med färska räkor.
Seafood soup with fresh shrimp.

Servering tre/Serving three:
Matjesill, potatis, bryntsmör, äggcreme, variation på lök, friterad dill, kavring och krasse.
Matjesill, potatoes, brown butter, egg cream, variety of onions, fried dill, breadcrumbs.

Servering fyra/Serving four:
Skaldjursplateau
Seafood plateau

Servering fem/Serving five:
Julgodis & Gottebord
Christmas candy buffet on the table.

Pris/Price:
Lilla matsalen/Small dining room: 995 sek
Röda rummet/Red room: 1195 sek

– – – – – – – – – – – – –

Dryckesrekommendationer/Beverage recommendations

Servering ett/Serving one:
Glas Alexandre Bonnet Champagne (dryckespaket/Beverage Package)
Flaska Alexandre Bonnet Champagne 845 sek + snaps (5cl) O.P. Anderson Klar 125 sek (rekommendation)
Glass of Alexandre Bonnet Champagne (beverage package)
Bottle of Alexandre Bonnet Champagne 845 sek + schnapps (5cl) O.P. Anderson Klar 125 sek (recommendation)

Servering två/Serving two:
Glas Sancerre (dryckespaket)
Flaska Sancerre 550 sek + snaps (5cl) O.P. Anderson Aquavit sek (rekommendation)
Glass of Sancerre (beverage package)
Bottle of Sancerre 550 sek + schnapps (5cl) O.P. Anderson Aquavit 125 sek (recommendation)

Servering tre/Serving three:
Julöl + Snaps (5cl) O.P. Anderson Klar (dryckespaket)
Julöl 79 sek + Snaps (5cl) O.P. Anderson Klar 125 sek (rekommendation)
Christmas beer + Schnapps (5cl) O.P. Anderson Klar (beverage package)
Christmas beer 79 sek + Schnapps (5cl) O.P. Anderson 125 sek (recommendation)

Servering fyra/Serving four:
Glas Chablis (dryckespaket)
Flaska Chablis 790 sek + snaps (5cl) O.P Anderson Klar 125 sek (rekommendation)
Glass of Chablis (beverage package)
Bottle of Chablis 790 sek + Schnapps (5cl) O.P. Anderson Klar 125 sek (recommendation)

Servering fem/Serving five:
Kaffe/Te + Giant Hotshot (dryckespaket)
Kaffe/Te + Giant Hotshot 29 sek + 145 sek (rekommendation)
Coffee/tea + Giant Hotshot (beverage package)
Coffee/tea + Giant Hotshot 29 sek + 145 sek (recommendation)

Pris/Price:
Dryckespaket: 675 sek
Beverage package: 675 sek

En annorlunda jul Vegetarisk / A different Christmas Vegetarian (30/11-22/12)

795/995 sek

Servering ett/Serving one:
Tångkaviar toast, veg-fraîche, hackad rödlök, dill och citron.
Seaweed caviar toast, veg-fraîche, chopped red onion, dill and lemon.

Servering två/Serving two:
Jordärtskockssoppa med variation på Jordärtskocka och färsk tryffel.
Jerusalem artichoke soup with variety of Jerusalem artichoke and fresh truffles

Servering tre/Serving three:
Svill (Svill är svenskodlad ekologisk shiitakesvamp som vi lägger in), potatis, bryntsmör, variation på lök, friterad dill, kavring och krasse.
Svill (Svill is Swedish-grown organic shiitake mushroom that we add), potatoes, brown butter, variety of onions, fried dill, breadcrumbs and cress

Servering fyra/Serving four:
Jul Meze: grönkålsknyte, rödbetshummus med rostade kikärtor, betor och kapris, tofu crème, kryddrostad blomkål med pumpacreme, aubergine med tomatkompott, oliver och bröd.
Christmas Meze: kale bun, beetroot hummus with roasted chickpeas, beets and capers, tofu crème, spicy cauliflower with pumpkin cream, eggplant with tomato compote, olives and bread.

Servering fem/Serving five:
Julgodis och gottebord
Christmas candy buffet on the table.

Pris/Price:
Lilla matsalen/Small dining room: 795 sek
Röda rummet/Red room: 995 sek

– – – – – – – – – – – – – – –

Dryckesrekommendationer/Beverage recommendations

Servering ett/Serving one:
Glas Alexandre Bonnet Champagne (dryckespaket/Beverage Package)
Flaska Alexandre Bonnet Champagne 845 sek + snaps (5cl) O.P. Anderson Klar 125 sek (rekommendation)
Glass of Alexandre Bonnet Champagne (beverage package)
Bottle of Alexandre Bonnet Champagne 845 sek + schnapps (5cl) O.P. Anderson Klar 125 sek(recommendation)

Servering två/Serving two:
Glas Pflüger Riesling (dryckespaket)
Flaska Pflüger Riesling 620 sek + snaps (5cl) O.P. Anderson Björk 125 sek (rekommendation)
Glass of Pflüger Riesling (beverage package)
Bottle of Pflüger Riesling 620 sek + schnapps (5cl) O.P. Anderson Björk 125 sek (recommendation)

Servering tre/Serving three:
Julöl + Snaps (5cl) O.P. Anderson Aquavit (dryckespaket)
Julöl 79 sek + Snaps (5cl) O.P. Anderson Aquavit 125 sek (rekommendation)
Christmas beer + Schnapps (5cl) O.P. Anderson Aquavit (beverage package)
Christmas beer 79 sek + Schnapps (5cl) O.P. Anderson Aquavit 125:- (recommendation)

Servering fyra/Serving four:
Glas Barbera d’alba (dryckespaket)
Flaska Barbera d’alba 625 sek + snaps (5cl) O.P Anderson Björk 120 sek (rekommendation)
Glass of Barbera d’alba (beverage package)
Bottle of Barbera d’alba 625 sek + Schnapps (5cl) O.P. Anderson Björk 120 sek (recommendation)

Servering fem/Serving five:
Kaffe/Te + Giant vegan Hotshot (dryckespaket)
Kaffe/Te + Giant vegan Hotshot 29 sek + 145 sek (rekommendation)
Coffee/tea + Giant vegan Hotshot (beverage package)
Coffee/tea + Giant vegan Hotshot 29 sek + 145 sek (recommendation)

Pris/Price:
Dryckespaket: 675 sek
Beverage package: 675 sek

En annorlunda jul Köttmeny / A different Christmas Meat menu (30/11-22/12)

745 sek

Förrätt/Starter:
Smörstekt levainbröd med taleggiocreme, krispig grönkål och färsk svart tryffel.
Butter fried levain bread with taleggio cream, crispy kale and fresh black truffle.

Varmrätt/Main course
Entrecôte från Friskatorpet med Karl-johansvampsmör, madeirasky, grönsallad med vinaigrette på senap och champagnevinäger. Serveras med pommes frites slungade i tryffelsalt.

Entrecôte from Friskatorpet with porcini butter, red wine sauce with madeira, green salad with champagne vinegar and mustard vinaigrette and truffle tossed french fries.

Dessert
Pavlova – Maräng fylld med lättvispad vaniljgrädde, syrlig citronsorbet, färska bär och mynta.
Pavlova – Meringue filled with whipped vanilla cream, lemon sorbet, fresh berries and mint.

– – – – – – – – – – – – – – – –

Dryckesrekommendationer/Beverage recommendations:

Servering ett/Serving one:
Glas/ Glass: La Petite Perrier Pinot Noir

Servering två/Serving two:
Glas/ Glass: Ca’Rugate Valpolicella Ripasso

Servering tre/Serving three:
Glas/ Glass: Moscato d’asti with fresh berries

Pris/Price:
Dryckespaket: 405 sek
Beverage package: 405 sek

Nyårsmeny / New Year's menu

1525 sek

Kanapéer med ett glas champagne/Canapées with a glass of champagne
Pata negra 30 månader
Pata negra 30 months
Hummerskagen med tryffelperlage
Lobster ”skagen” with truffle perlage

Förrätt/Starters
Löjrom från Bottenviken med råraka, creme fraiche och citron
Bleak roe from Bottenviken with “råraka”, sour cream and lemon

Mellanrätt/Middle course
Pocherat ägg, äggcreme, tryffel och friterad potatis
Poached egg with egg cream, truffle and fried potato

Varmrätt/Main course
Oxfile rossini med smörslungad spenat, anklever och riven tryffel
Filet of beef Rossini style with butter tossed spinach, foie gras and grated truffle

Ostar/Cheese
Ostar med surdegskex och fikonmarmelad
Cheese with sourdough crackers with fig marmelade

Dessert/Dessert
Citronkaka, hallonsorbet, brynt lemoncurd och italiensk maräng
Lemon cake, raspberry sorbet, brown butter lemoncurd and Italian meringue.

Vinpaket/Beverage package: 699 sek

Nyårsmeny vegetarisk / New Year's menu vegetarian

1525 sek

Kanapéer med ett glas champagne
Smörstekt toast med gruyerecreme och tryffel
Smörstekt toast med brillat savarin och karamelliserat fikon

Canapés with a glass of champagne
Butter-fried toast with gruyer cream and truffles
Butter-fried toast with toasted savarin and caramelized figs

Förrätt/Starter
Tartlett med karl-johansvamp, kantarell och tryffel med riven havgus
Tartlet with karl-johansvamp, chanterelle and truffle with grated seaweed

Mellanrätt/Middle course
Pocherat ägg, äggcreme, tryffel och friterad potatis
Poached egg, egg cream, truffles and fried potatoes

Varmrätt/Main course
Karamelliserad spetskål med brynt smör, rostade hasselnötter från piemonte och riven tryffel
Caramelized lace bowl with browned butter, roasted hazelnuts from Piedmont and grated truffles

Ostar/Cheese
Ostar med surdegskex och mostarda
Cheeses with sourdough biscuits and mustard

Dessert
Citronkaka, hallonsorbet, brynt lemoncurd och italiensk maräng
Lemon cake, raspberry sorbet, browned lemon curd and Italian meringue

Vinpaket/Beverage package: 699 sek

Contact

Restaurang
Le Rouge

Öppettider:

  • Söndag – Torsdag: Stängt
  • Fredag - Lördag: 18.00 - 01.00

Här hittar du till oss:

Restaurang Le Rouge
Brunnsgränd 2-4
111 30 Stockholm
Mail: hov@lerouge.se

Följ oss på Sociala Medier

Contact