Middag på tu man hand, eller i goda vänners lag,
är väl ändå något som sätter guldkant på tillvaron.

Att dessutom få göra det i dessa anrika salonger, som tar dig tillbaka till 50-talets Paris, är en ynnest i dessa tider.

När jag fick förfrågan att ta över köket på denna restaurang blev jag först och
främst väldigt hedrad och enormt glad och det tog inte lång tid innan
jag ropade ut ett självklart Oui!

Skapandet av menyn drog igång direkt med min
sidekick och tillika Souschef Kalle Berglöf.

Menyn har en klassisk fransk touch men med svenska
inslag och råvaror som är etiskt och miljömässigt utvalda.

Detta är Le Rouge för mig, enkelt och mysigt men samtidigt väldigt sprakande.

Varmt välkomna till den röda restaurangen, mitt i hjärtat av Gamla Stan!
Jonathan Swartling – Kökschef Le Rouge

À grignoter

Rostade mandlar

45 sek

Valencia, Marcona
Marinerade oliver

55 sek

Vitlök, citron och färska örter
Ett urval av husets ostar

155 sek

Le Rouge utvalda charkuterier

165 sek

Kycklinglevermousse

75 sek

Franska ostron, Marennes, Fine de claire

35 sek

1/6/12 st / 35/190/350 sek

Petit plat

Croquettes

95 sek

Karl Johansvamp, lök, mandel
Tarte Flambé

120 sek

Potatis, jordärtskocka, svartkål, syrad grädde
Chevre Chaud

120 sek

Getost, rödbeta, blodapelsin, pistage
Salad Nicoise

145 sek

Tonfisk, sardeller, kronärtskocka, kapris
Escargots Special

125 sek

Sniglar, grodlår, vitlök, persilja, gul chili
Bodin Noir

125 sek

Blodkorv, hasselnöt, äpple, lök
Steak Tartare

145 sek

Råbiff, senap, kapris, gulbeta

Un peux plus grande

Légume

225 sek

Kronärtskocka, jordärtskocka, spetskål, mandlar, vit bönkräm och morot
Bouillabaisse

275 sek

Kummel, kungsräka, blåmussla pilgrimsmussla, romanesco, fänkål, krutonger, aioli
Canard Sauvage

295 sek

Vildand, kycklinglevermousse, svartkål, trumpetsvamp, pumpapuré, apelsinreduktion

À partager (Min. 2 Pers.)

Turbot

650/1200 sek

400g/800g stekt piggvar på ben, slungad spenat, pepparrot, råhyvlad majrova, rotselleripuré
Stek

595/1100 sek

400g/800g ryggbiff, pommes frites, sotad lök, bönor, tomat, bearnaisesås
Boeuf Bourguignon

425/795 sek

Oxkind, högrev, rökt sidfläsk, inlagd lök, champinjoner, morot, potatispuré

Les desserts

Crème Brulée

75 sek

Mille feuille

105 sek

Vaniljkräm, pistage, Fanny äpple
Chockladnemisis

95 sek

Syrad grädde, torkad apelsin
Truffe an chocolat

45 sek

Contact

Restaurang
Le Rouge

Öppettider:

  • Måndag – Tisdag: Stängt
  • Onsdag - Torsdag: 17.00 - 01.00
  • Fredag - Lördag: 17.00 - 03.00
  • Söndagar: Stängt

Vi accepterar kort!

Här hittar du till oss:

Restaurang Le Rouge
Brunnsgränd 2-4
111 30 Stockholm
Tel: 08-480 04 290
Mail: hov@lerouge.se

För Bordsbokning
Boka bord genom The Fork här!

Följ oss på Sociala Medier

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få den senaste informationen.

Contact